Ηλεκτρικά: Αν τα μπουζί πάρουν νερό ή υγρασία και το αυτοκίνητο δεν παίρνει μπροστά, ραντίστε το με ειδικά αεροζόλ που υπάρχουν στην αγορά.

Μπουλόνια: Αν χάσετε τα μπουλόνια του τροχού την ώρα που αλλάζετε την ρόδα (λάσπη/χιόνια) βγάλτε ένα από κάθε τροχό και το πρόβλημα σας λύθηκε.

Εξάτμιση: Αν σας τρυπήσει η εξάτμιση και δεν έχετε καιρό να τη φτιάξετε, τυλίξτε το μέρος με ένα κομμάτι λεπτή λαμαρίνα και δέστε το με σύρμα.

Χειρόφρενο: Αν σταματήσετε το αυτοκίνητό σας σε κάποια μεγάλη ανηφόρα, βεβαιωθείτε πρώτα ότι το χειρόφρενο το κρατά στη θέση του. Μετά βάλτε την πρώτη αλλά ποτέ μην εμπιστεύεστε μόνο την ταχύτητα για να κρατήσει το αυτοκίνητο

Υαλοκαθαριστήρες: Αν σας χαλάσει ο ένας καθαριστήρας, βρείτε ένα σύρμα και δέστε τον με τον άλλο. Θα τον παρασύρει και θα εργαστεί.

Ασφάλειες: Αν καεί μια ασφάλεια και δεν έχετε ανταλλακτικό, πάρτε ένα κομματάκι καλώδιο, βγάλτε από αυτό ένα συρματάκι κι ενώστε τους δυο πόλους της ασφάλειας

Αν τα φώτα σας σβήνουν ξαφνικά και η μηχανή σας σταματάει,, ρίξτε μια ματιά στο καλώδιο που φεύγει από τον πολλαπλασιαστή και πάει στο διανομέα.

Μπαταρία: Αν βρεθείτε με άδεια μπαταρία, μην πανικοβληθείτε. Αν ταξιδεύετε, μπορείτε να κάνετε γύρω στα 100km τη νύχτα, πολύ περισσότερα την ημέρα. Το μόνο πρόβλημα, βέβαια, θα είναι το ότι δεν θα μπορείτε να βάλετε μπροστά το αυτοκίνητο και θα πρέπει να το σπρώξετε ή να το σταματάτε σε κατηφόρες, για τις στάσεις σας.

Δυναμό: Το ίδιο, αλλά σε πολύ καλύτερη έκδοση, ισχύει και στην περίπτωση που δεν φορτίζει το δυναμό αλλά η μπαταρία βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Τότε μπορείτε να κάνετε και 300km, αλλά με μεσαία φώτα, χωρίς ραδιόφωνο και καλοριφέρ ή υαλοκαθαριστήρες. Φυσικά στην πρώτη ευκαιρία θα κάνετε τις σχετικές επισκευές.

Λουρί: Αν σας σπάσει το λουρί που γυρίζει τον ανεμιστήρα, το δυναμό και την αντλία νερού, χρησιμοποιήστε το λουρί της ζώνης ή νάιλον κάλτσες (καλσόν) και περάστε το γύρω γύρω κάνοντάς το ιμάντα.

Ψυγείο: Αν σας υπερθερμαίνεται η μηχανή δείτε αν το ψυγείο έχει νερό.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Να πάρετε ένα πανί και να ανοίξετε το καπάκι στην πρώτη σκάλα για να ξεθυμάνει. Αν χρειάζεται νερό, να συμπληρώσετε. Αν το ψυγείο έχει νερό, τότε ανάψτε το καλοριφέρ καθώς αυτό θα βοηθήσει στην ψύξη της μηχανής.